Dasa
I dashur Mero,

Arsyeja që po marr 10 minuta nga koha ime për t’i shpenzuar me njerëz si puna jote, është thjeshtë për të treguar se Pinokët si ty që i komandon Xhepeto kryeministër, nuk meren dot me dikë që ka bekimin e të qenurit njeri i lirë.

Pinok, ti ke vite meresh me sulme ndaj meje, që kur isha 15-16 vjec. Ti nuk ke nga ta dish sepse në këtë gradë që ke përfunduar beson dhe gënjeshtrat që shet, por unë në këtë moshë mësoja në shkollë, aq sa të kisha rezultate të shkëlqyera në provimet e maturës, dhe më pas me shënimet që kisha nxjerrë nga leximet të botoja libër. Mesa duket me barazon me tët bir… Më vjen keq për ty, sepse ti nuk di se çfarë është familja, por më vjen shumë herë më tepër keq për tët bir që e humbe si plaçkë kumari e që sot nga fëlliqësia jote ai humb veten teksa drogohet.

Si ndihesh teksa sulmohet yt bir prej teje? Harrova, Xhepeto e Pinoku kishin njëri tjetrin për familje, nuk i duhej njeri tjetër. Në fakt, filispanja që ju lidh më mirë është se të dy shkatërroni familjet tuaja.

Duhet të kuptosh se ti nuk përbën asnjë lloj problemi për mua, përkundrazi je thjesht një burim i pafundëm publiciteti. Ti i dashur Pinok je si një limon i shtrydhur në oborrin kryeministror, i cili po kalbet aty. Qartazi ti përbën problem për oborrin ku po dekompozohesh, dhe për askënd tjetër

Pinok duhet të kuptosh që njerzit meskin si ty, nuk më bëjnë përshtypje. Si një Kikirik i vogël ti fryn veten me përrallat ‘Na ishte një herë Mero Supermeni…’ Në përrallat e tua ti je i fortë, ke shikim me lazer dhe fluturon… Kjo është në përrallat e tua, pasi të gjithë e kemi të qartë se kjo është thjesht një mburojë dhe të gjithë e kemi kuptuar se si fluturon ti në realitet.

Të këshilloj që të fillosh të bësh profesionin e gazetarit siç të takon, jo duke dezinformuar publikun, aq më pak duke botuar shkrime të paqëna.

Unë ndonëse jam e re, mendimet i shpreh siç i kam dhe janë vetëm të miat. I kam ende të neveritshme kohët kur i ngjiteshe gjyshit para e mbrapa nëpër këpucë dhe me siguri kështu tashmë ti i rri dhe këtij tjetrit dhe vjell e shpif çdo ditë si të porosit ai, trillon reagime të diktuara të cilat unë nuk i kam bërë.

Get a life Pinok. Mundësisht larg këpuces së dikujt tjetër.

Gjithë të mirat Mero,

Dasara Malltezi