Kryeministri i Luksemburgut vizitoi Kievin të martën dhe qytetet e afërta të Bucha dhe Borodyanka, duke i thënë Ukrainës: “Luksemburgu qëndron në anën tuaj”.

“Nuk ka fjalë për të përshkruar tragjedinë e paimagjinueshme njerëzore të Buçës. Ju mund të mbështeteni te Luksemburgu për të  mbështetur hetimet e aktorëve kombëtarë dhe ndërkombëtarë për këto krime lufte dhe për të siguruar që ata që janë përgjegjës për këto mizori të identifikohen, ndiqen penalisht dhe dënohen”, tha Xavier Bettel në Twitter.

Presidenti i Ukrainës Volodymyr Zelensky tha se Bettel ishte një “mik i madh i shtetit” dhe se ndihma e Luksemburgut për Ukrainën përbënte 15 për qind të buxhetit të saj të mbrojtjes.

“Si madhështia dhe fisnikëria e shtetit ndihen menjëherë,” tha Zelensky për vizitën e Bettel dhe mbështetjen e Luksemburgut.

“I jam mirënjohës atij për mirëkuptimin e sinqertë për popullin tonë dhe për gatishmërinë e Luksemburgut për të marrë pjesë në rindërtimin e Ukrainës pas luftës”.