Në të njëjtën ditë, pothuajse në të njëtën orë si sot, dy vite më parë një tërmet i fortë tronditi vendin.

Sot më 21 shtator, në ora 4:04 të pasdrekes një tërmet i shkurtër por i fortë lëkundi vendin. Dy vite më parë, më 21 shtator 2019, në orën 4:09 të pasdrekes një tërmet i magnitudës 5.8 me epiqendër në detin Adriatik dhe intensitet 7.5 ballë, 30 km në veri të Durrësit, është ndjerë në të gjithë qytetet e vendit.