Champions, kontratë rekord në SHBA: më shumë se 1,5 miliardë euro për të drejtat TV

Parashikimi i të ardhurave për formatin e ri të Champions që debuton në periudhën trevjeçare 2024-27 ishte për shumën e pesë miliardë eurove, por shifrat me siguri do të rishikohen me rritje. Dje, në fakt, UEFA dhe ECA mbyllën një marrëveshje shumë të pasur për shitjen e të drejtave televizive të turneut: shifrat nuk janë […]

read more

Çudia e ligatinës në buzë të shkretëtirës

Në skajin verilindor të shkretëtirës së Katarit, rrafshnalta shkëmbore i jep rrugë një shtrirje të madhe të bimësisë së pasur dhe rrugëve ujore të zhurmshme. Përgjatë grykëderdhjes së baticës, rrënjët e ngjashme me lapsin dalin nga toka me baltë për të siguruar oksigjen për shkurret e dendura, ndërsa gaforret e panumërta zvarriten brenda dhe jashtë […]

read more

Njihuni me vendet më të veçanta të Evropës për të shijuar më së miri këtë verë

Përvojat e pakta përshëndesin gëzimet e verës si konsumimi i një darke apo një aperitivi  al fresco ose siç e quajnë italianët, fjalë për fjalë “në ajër të hapur”. Por kur keni jetuar atë që keni ndjerë, në disa raste, si një bllokim i pafund, ose në të vërtetë nuk keni qenë në gjendje të […]

read more

Ky do të jetë koncepti i ri i turizmit italian

Turistët në Itali së shpejti do kenë mundësinë të lëvizin me taksi fluturuese dhe të përjetojnë një përvojë luksoze të ngrënies në eko-kulla. Të shijojnë një vakt të mirë me pamje panoramike. Ky koncept i ri për turizmin, vjen si rezultat i një bashkëpunimi midis kompanisë së avionëve pa pilotë Ehang Holdings dhe arkitektëve nga […]

read more