Njoftim me date 04.02.2023 përurohen librat e Z.Hasan Selimi

Ju bejme me dije dhe ju ftojme ne perurimin e librave te mi: me date 04.02.2023 ora 10.00, ne hotel “rozafa” shkoder.1) “kuror n’qiell” liber poetik.2) “ tokes i mungon nje adres” . Proz e shkuerter. (Tregime)Na nderoni me pjesmarrjen.Hasan Muzli Selimi.

read more

I nderuem Buçpapaj!

I nderuem Buçpapaj!Ju baj me die dhe ju ftoj ne perurimin e librave te mi: me date 04.02.2023 ora 10.00, ne hotel “rozafa” shkoder.1) “kuror n’qiell” liber poetik.2) “ tokes i mungon nje adres” . Proz e shkuerter. (Tregime)Na nderoni me pjesmarrjen.Hasan Muzli Selimi

read more

EKZAMINIMI I DIKTATURËS NE ROMANIN “DOKTORESHA” TË FLAMUR BUÇPAPAJT

Halil RAMA – Mjeshtër i Madh Shkodra, metropoli i Shqipërisë së Veriut, e cilësuar nga personalitete kombëtare e ndërkombëtare, si “djepi i kulturës shqiptare”, pasi këtu arti dhe kultura kanë shtëpinë e vet, do të ishte frymëzimi i shkrimtarit Flamur Buçpapaj për romanin e tij të ri “Doktoresha”. Pikërisht nga ky qytet, i njohur për […]

read more

FOTO që ndoshta i keni harruar/ Si bëhej plazh në kohën e diktaturës

Shqipëria ka pësuar një transformim mjaft të madh gjatë këtyre 30 viteve të fundit. Bregdeti u bë hapësira e parë ku zhvillimi i pakontrolluar uzurpoi gjithçka që mund të ishte publike. Më poshtë po sjellim disa fotografi se si pushohej në bregdet gjatë periudhës së diktaturës që brezit të ri mund t’i duken si të […]

read more

Poeti, kritiku dhe përkthyesi Skëndër Buçpapaj rrëfën në “Nacional“ jetën e tij

Gjithçka tjetër që e kam bërë në jetë, fajin dhe meritën e ka poezia     “Unë kam pasur fatin që fëmijërinë e kam kaluar në një periudhë kur komunizmi ende nuk kishte triumfuar në fshat dhe fshatari shqiptar kishte bjeshkë e vërri, të ngjitë e të djergë, kishte kanagjeçe, dasma, kishte festa tradicionale të […]

read more

Cili është sekreti i bukës së pashkëve

Buka e Pashkës përgatitet mëngjesin e Pashkës në pothuajse çdo familje të krishtere dhe duke qenë se ka një shije as të ëmbël, as të kripur, konsumohet për mëngjes, lyer me pak reçel ose edhe me djathë të bardhë. Mund t’i jepen forma nga më të ndryshmet, që nga gërsheti e deri tek forma klasike […]

read more

Çfarë është festa e Nevruzit dhe pse duhet ta festoni atë

Për miliona njerëz në të gjithë globin, Novruzi nuk është një festë e vogël. Por është shumë më tepër se kaq, gjithashtu. Nowruz promovon vlerat e paqes dhe solidaritetit midis brezave dhe brenda familjeve. Është një kohë pajtimi dhe fqinjësie, duke kontribuar në diversitetin kulturor dhe miqësinë midis popujve dhe bashkësive të ndryshme. Cfarë është? […]

read more