Historia e formimit hidrologjia e alpeve lumi Valbona/shkruar nga Z. Flamur Bucpapaj

Blloqet  e maleve te  Jezerces dhe  Kollates  që kufizojnë luginen e Valbones  ndertohen  tersisht  nga gelqerorë te mesozoit  ,Kanë strukturë  bllokore  dhe qarkohen prej thyrjesh  të fuqishme tektonike normale   Rrilljevi i tyre është nga  më të ashperit  dhe më të lartat  ealpeve shqiptare ,me kreshta të  mprehta  piramidale rrepire që  zbresin vertikalisht disa qindra metra […]

read more

Topologjia e Alpeve Shqiptare Lugina e Valbones Hidrologjia/Shkruar nga Z.Flamur Buçpapaj

Topologjia  e Alpeve Shqiptare  Lugina e Valbones Hidrologjia     Lugina e Valbones  shtrihet pothuajse  në qendër  të alpeve lindore,midis bllokut  të  Jezerces ,Kollates  e vargmalit  Qypi  gracit –Rupe  në  veri  e verilindje Dhe vargut malor  Maja Boshit –Maja hekurave në Jug dhe Juglindje Shpatet  e lugines se Valbones  në skktorine mesëm  ngrihen në asimetri  […]

read more

KRISHTERIMI [KATOLICIZMI]. FE MARTIRE. DHE NDIHEMSË NË KOMBFORMIMIN TONË ILIRO –SHQIPTAR

Ne  si iliro-shqiptar, shum pak në histori kemi qënë të lirë dhe të pamvarur  Kemi rënë pre e lehtë e perandorive duke mos ngrit kokë për shum shekuj  Dhe duke shkuar në kufinjt e asimilimit Dhe jemi ringjallur përseri….Por jam kunder propagandes se ne kemi luftuar me pushtuesit..dhe se ata I kemi vrarë me qindra […]

read more

KUSH ËSHTË DR. MUJË BUÇPAPAJ

Dr. Mujë Buçpapaj lindi në Tropojë, Shqipëri (1962). Është diplomuar në degën Gjuhë dhe Letërsi Shqipe, Universiteti i Tiranës (1986). Në vitet 1991-1992 ka studiuar për skenar të filmit artistik pranë Kinostudios “Shqipëria e Re“, Tiranë, sot “Albafilmi“, është doktor i shkencave letrare. Ka kryer edhe shumë kualifikime të tjera të spektrit të kulturës në […]

read more

Njeriu antikomunist Mehmet Bubrrec Bucpapaj

38 vjet nga vdekja e Mehmet Bubrrec Bucpapaj.Njeriu i parè qe u be korrspodent i gazetes Bashkimi nga Tropoja.Njeriu i pare nga Tropoja qe u shkollua ne Itali per altileri dhe zhenjo ..Njeriu qe solli mallrat italiane ne Tropoje duke zhvilluar tregti te ndershme..Po ashtu se bashku me vllezrit iu bashkua luftes per clirim…Por pas […]

read more

Perkujtimore Martiret E Shkodres 2 Prill 1990

Interviste Me Flamur Buçpapaj, ish-Drejtues i Lëvizjes Studentore ne Universitetin e Shkodres.  Lëvizja studentore në Shkodër pati individualitetin e saj, dritën e saj.Në këtë qytet trashëgimia nga perendoria komuniste ishte e papërfillshme, por ishte shumë e egër shtypja që vinte ditë dhe natë nga regjimi. Ai kishte frikë dhe tmerr nga Shkodra e Gjergj Fishtës dhe Martin […]

read more

Presidenti i “Nacional” Media Flamur Bucpapaj

Presidenti i “Nacional” Media Flamur Bucpapaj .Uron sot 14 vjetorin e pavarsisè se Kosoves.Ditè kjo mbarkombetare per gjithè shqiptaret Zoti i bekoftè shqiptaret Sè bashku ne BE dhe Nato.Dhe Kosova anetare okb-sè

read more

Nuk ndalet inflacioni në Eurozonë, arrin në 5.1% në janar; do të transmetohet edhe në Shqipëri

Inflacioni në zonën euro pritet që të arrijë në 5.1% në janar 2022, nga 5% që ishte në dhjetor 2021, sipas vlerësimeve paraprake që ka bërë sot Eurostat, (Instituti i Statistikave të Europës), i ndikuar nga çmimet e energjisë. Duke parë përbërësit kryesorë të inflacionit të eurozonës, energjia pritet të ketë normën më të lartë […]

read more

ALEANACA E NACIONALISTEVE SHQIPTARË NJË PARTI QË DUHET TË HYJË NE SKENEN MBARË SHQIPTARE

Ne këtë kohë   që po del e verteta në shesh se si ka qënë pluralizmi në  Shqiperi  dhe si është ndertuar ai per 30 -të vjet. Një mashtrim I paster I ish komunistave Na del për detyrë ti dalim atdheut zot përseri ..Ne një grup ish studenta dhjetori 90-të dhe,pjesa më emirë e diaspores sonë […]

read more

LEVIZJA STUDENTORE ANTIKOMUNISTE NË UNIVERSITETIN E SHKODRËS, MË 13 DHJETOR 1990DHE LIDERI I SAJ FLAMUR BUCPAPAJ

LEVIZJA STUDENTORE ANTIKOMUNISTE NË UNIVERSITETIN E SHKODRËS, MË 13 DHJETOR 1990DHE LIDERI I SAJ FLAMUR BUCPAPAJ 13 dhjetori i studentëve dhe i popullit të Shkodrës dha shembullin e revolucionit të mirëfilltëNë qoftë se kudo në Shqipëri lëvizja antikomuniste ka patur edhe vetëpërmbajtjen edhe “kompromisin”, në lëvizjen studentore të Shkodrës dhe të popullit të Shkodrës, të […]

read more
Pages 1 of 8
  • 1
  • 2
  • 8