VIDEO e rrallë/ E mbani mend Shqipërinë e vitit 1993

Nostalgji për Shqipërinë e vitit 1993? Pamje të rralla janë filmuar nga fotografi Nilo Ratti shumë vite më parë dhe të sjellin në vëmendje filmat e kinematografisë shqiptare. Tirana ngjan krejtësisht ndryshe nga sot. Jetesa në fshatra duke e vështirë, por në fytyrat e fëmijëve që rrezaton një gëzim.

read more

Rrëfimi/ Fati i trishtë i pasardhësve të Isa Boletinit

Dëshmia e nipit te heroit: “Hakmarrja e regjimit komunist ndaj familjes sonë filloi që në vitin 1943, kur komunistët shkodranë të udhëhequr nga Vasil Shanto, vranë me atentat djalin e Isës dhe babanë tim Adem Boletinin. Si rezultat i politikës të ndjekur nga Beogradi dhe Tirana komuniste, që pas vrasjes së gjyshit në 1913, nga […]

read more

Rrëfimi/ Fati i trishtë i pasardhësve të Isa Boletinit

Dëshmia e nipit te heroit: “Hakmarrja e regjimit komunist ndaj familjes sonë filloi që në vitin 1943, kur komunistët shkodranë të udhëhequr nga Vasil Shanto, vranë me atentat djalin e Isës dhe babanë tim Adem Boletinin. Si rezultat i politikës të ndjekur nga Beogradi dhe Tirana komuniste, që pas vrasjes së gjyshit në 1913, nga […]

read more

Historia/ Hera e fundit kur Kongresi amerikan është sulmuar

Kapitoli është sulmuar më parë me bomba, aty ka ndodhur një atentat ndaj një presidenti amerikan dhe para tij janë mbajtur qindra protesta në historinë më shumë se 2-shekullore. Por, të mërkurën, për herë të parë, aty ndodhi një sulm i mbështetësve të një presidenti në detyrë. Godina është relativisht e hapur për publikun. Aty […]

read more
Pages 2 of 2
  • 1
  • 2