Komisioni i Ankimimeve dhe Sanksioneve (KAS) ka hedhur poshtë kërkesën e Partisë Demokratike për informacione nga institucionet dhe entet e tjera publike në lidhje me zgjedhjet e 25 prillit. Nga ana tjetër, KAS ka pranuar kërkesën e Lëvizjes Socialiste për Integrim se në sa qendra ka funksionuar pajisja e identifikimit elektronik(PEI).

Me kwrkesën e dy anëtarëve të LSI-së, do të bëhet kryqëzimi i informacionit i të dhënave të PEI-t për këtë qark.