Përballja me pagjumësinë na bën që shpeshherë netët të na duken të gjata, dhe ditët e lodhshme.


Një gjumë i qetë dhe i rregullt, stimulon organizmin tonë që të jemi sa më funksionalë gjatës ditës, thonë ekspertët. Së fundmi është ekspertët kanë rekomanduar konsumimin e bimës balsam për ata që kanë problem me gjumin.

 

Vlerat e saj medicinale sipas tyre përdoren për ta shkuar ankthin dhe e luftojnë migrenën për shkak të vlerave zbutëse që janë të pranishme në gjethet e saj.  Përdorimi balsamit të limonit para se të flemë, na relakson dhe na vë në gjumë.

 

Për ta luftuar me efikasitet stresin, një faktor që mund të ndikojë negativisht për gjumë, balsamit mund t’i shtohet kamomili, që posedon vlera qetësuese.  Së bashku, ato nxisin gjumin, e mbi të gjitha i relaksojnë dhe çlodhin muskujt dhe mendjen.