Shoqata italiane e konsumatorëve Altroconsumo tha të hënën se i ka bërë të ditur Apple se ka filluar një veprim klasor kundër gjigantit të teknologjisë amerikane për praktikën e vjetërsimit të planifikuar.

Në një deklaratë Altroconsumo tha se po kërkonte një dëmshpërblim prej 60 milionë eurosh (73 milionë dollarë) në emër të konsumatorëve italianë të mashtruar nga praktika e cila është njohur gjithashtu nga autoritetet italiane.

Altroconsumo tha se procesi gjyqësor mbulon njërëzit që zotëtojnë iPhone 6 dhe 6 Plus, 6S dhe 6S Plus, shitjet e të cilëve në Itali arritën në rreth 1 milion telefona midis viteve 2014 dhe 2020