Rusia tashmë ka në kontroll më shumë se 90% të Luhanskut, sipas një deklaratë Ministrisë së Mbrojtjes të Mbretërisë së Bashkuar, sipas BBC.

Pasi forcat ruse nuk arritën objektivat e tyre fillestare për të marrë në kontroll Kievin, Rusia zhvendosi operacionin e saj në Donbas, thuhet në raport. Rusia kontrollon mbi 90% të rajonit të Luhanskut dhe brenda dy javësh pritet të ketë në kontroll të gjithë zonën.

Por në mënyrë që Rusia të arrijë çdo formë suksesi do të duhet të investojë në armë dhe ushtarë dhe kjo ka të ngjarë të marrë shumë kohë.