Deri tani të gjithë e dimë se simptomat më të zakonshme që lidhen me COVID-19 janë ftohja, kolla, ethet, humbja e nuhatjes dhe shijes. Njohja e simptomave të zakonshme na bën të vetëdijshëm se kur duhet të karantinohemi apo kur të shkojmë për një vizitë.

Vala e dytë e koronavirusit po përhapet si një zjarr i furishëm dhe simptomat nuk janë plotësisht të njëjta me të parën. Virusi mund të ndikojë në mirëqenien fizike dhe psikologjike të një individi. Këtu janë tetë simptoma përveç etheve dhe ftohjes që mund të tregojnë nëse keni kontraktuar virusin.

Kollë e pazakontë
Kolla ka qenë simptoma kryesore e COVID-19, por një kollë e vazhdueshme me një tingull tjetër nga kolla e zakonshme është një nga simptomat. Dikush mund ta ngatërrojë këtë me kollën e duhanpirësit.

Sy të kuq
Sipas një studimi të bërë në Kinë, syri rozë ose konjuktiviti është një shenjë e infeksionit COVID-19. Në rast të syrit rozë, njerëzit mund të zhvillojnë skuqje, ënjtje dhe lotim të syve.

Frymëmarrje
Dispnea, vështirësi në frymëmarrje me shqetësim në gjoks dhe rrahje zemre janë gjithashtu disa nga simptomat.

Probleme me stomakun
Sipas studiuesve, shumë ankesa gastrointestinale po vijnë gjithashtu. Infeksioni COVID-19 ndikon në sistemin e sipërm të frymëmarrjes. Një studim i ri thotë se diarreja, të vjellat, ngërçet e barkut, të përzierat dhe dhimbjet janë disa shenja të koronavirusit.

Lodhje
Pas rikuperimit nga ndonjë sëmundje ose infeksion viral, trupi ka tendencë që të marrë kohë për ripërtëritje. Por pacientët e rikuperuar nga COVID vuajnë nga lodhja dhe kjo lodhje mund të zgjasë deri në gjashtë muaj.

Rrahjet e zemrës
Sipas një studimi, rrahjet e zemrës ose ndjenja e të pasurit rrahje të shpejta, mund të jenë gjithashtu një shenjë e infeksionit COVID-19. Sipas një studimi të botuar në JAMA Cardiology, 78 përqind e pacientëve të rigjeneruar COVID-19 pretenduan përfshirje kardiake, ndërsa 60 përqind kishin inflamacion të vazhdueshëm të miokardit.