Qeveria i ka dhënë dritën jeshile nisjes së punës për ndërtimin e hidrocentralit të Skacivës. Në mbledhjen e fundit të ekzekutivit, është miratuar projektligji i cili autorizon kompaninë Bechtel të projektojë dhe të ndërtojë hidrocentralin e parë të kaskadës së Drinit.

Ndërtimi i këtij hidrocentrali mori dritën jeshile në 3 tetorin e vitit 2020, kur u nënshkrua edhe marrëveshja me SHBA-në për financimin e projektit. Projektligji në fjalë do të shkojë për miratim në Kuvend.