Gjermania rrezikon të përballet me një mungesë të vaksinave të koronavirusit të paktën deri në muajin prill. Kjo është paralajmëruar nga ministri i Shëndetësisë, Jens Spahn, raporton BBC.

“Ne do të kemi ende të paktën 10 javë të vështira me mungesa”, shkroi Jens Spahn në Twitter.

Ritmi i përdorimit të vaksinës nga Gjermania është kritikuar dhe ajo nuk ka arritur të përmbushë objektivin e saj të përditshëm të vaksinimeve. Komentet e ministrit Spahn vijnë në mes të një mosmarrëveshjeje midis BE dhe prodhuesit të vaksinave AstraZeneca rreth mungesave të furnizimit.

Ndërkohë Spahn mbështeti propozimin e BE për të krijuar një regjistër të eksporteve të vaksinave në mënyrë që të monitorojë se ku dërgohen dozat. Ai gjithashtu tha se numri i rënies së rasteve në Gjermani ishte inkurajues dhe sugjeroi që shkollat ​​mund të rihapen sapo bllokimi aktual të mbarojë në 14 Shkurt.