WhatsApp duke qenë një nga platformat më të përdorura të bisedave ka grupin e vet të përparësive, si dhe sfidat. Nga ndarja e mesazheve të statusit te bisedat në grupe dhe thirrjet, WhatsApp mund të bëjë shumë gjëra. Por problemi me WhatsApp është se nuk ka asnjë koncept të dërgimit të requests kërkesave të miqve ’së pari ose marrjes së lejes para se të dërgoni një mesazh. Fakti që pothuajse kushdo dhe të gjithë në listën e kontakteve të telefonit tuaj mund t’ju gjejnë në WhatsApp i bën gjërat paksa të ndërlikuara, si dhe ‘të rrezikshme’ në kohë. Këtu janë gabimet që duhet të ndaloni të bëni në WhatsApp.

1.Mos lejoni që të gjithë të kenë qasje në llogarinë tuaj WhatsApp

2.Ndaloni së zbuluari shumë informacion në foton tuaj të profilit në WhatsApp

3.Ndaloni së mos shtoni pinin “Verifikimi me dy hapa” për të siguruar llogarinë tuaj WhatsApp

4.Bllokoni llogarinë tuaj në WhatsApp me Touch ID ose Face ID

5.Mos publikoni informacione në “Status” me të gjithë