Drejtuesit e G7-ës, të cilët do të takohen të premten në Cornwall, Angli do të bëjnë thirrje për hetim të ri dhe transparent të OBSH- së për origjinën e koronavirusit. Kërkesa është iniciuar nga administrata e Joe Biden dhe pason vendimin e presidentit amerikan për të zgjeruar hetimin amerikan për origjinën e pandemisë, pasi janë të gjitha dyshimet për daljen e mundshme të virusit nga një laborator i Wuhan.

I njëjti vendim u zbulua nga një draft i deklaratës së samitit BE-SHBA, një çështje që është shumë afër zemrës së administratës amerikane. G7, sipas asaj që shkruan Bloomberg, i cili ka parë draftin e njoftimit përfundimtar për shtyp, gjithashtu do të marrë përsipër të shpërndajë një miliard doza të vaksinës anti-Covid në të gjithë botën gjatë vitit 2022.