21740_10152825507228596_3604648735889800246_n_0
Artan Fuga e sheh si shenjë të padijes fetare ngatërrimin e feve dhe përzjerjen e besimeve, me pjesëmarrjen e një kleriku në ritet e një feje tjetër. “Kjo është shenjë e një kaosi kulturor”, shkruan profesori i gazetarisë, teksa reagon në Facebook edhe ndaj iftarit të shtruar nga kryeministri Rama. Për të thotë se ritet fetare që bëhen në institucione japin shenjën e bashkimit të fesë me shtetin, çka duhet evituar.

Shkrimi i plotë:

Tjeter eshte bashkepunimi, toleranca, mirekuptimi fetar midis feve te ndryshme. Keto jane shume mire dhe ka vend te zhvillohen.

Por tjeter eshte perzjerja fetare, ngaterrimi i riteve te feve te ndryshme me njera tjetren, perzjerja e besimeve.

Kjo eshte shenja e padijes fetare, e siperfaqshmerise te besimeve fetare, shenja e kaosit kulturor. Dhe kjo misherohet kur nje klerik i nje feje merr pjese ne nje rit fetar te nje feje tjeter.

Keshtu edhe Dervishi do te shkoje t’i falet shen Merise, rabini do te shkoje te marre pjese ne perkujtimin e kryqezimit te Krishtit, etj.

Aq me pak ka vend qe ritet fetare te behen ne institucionet e shtetit, jo per gje, por jep shenjen e bashkimit te fese me shtetin qe duhet evituar.

(Kjo per te sqaruar miqte e kesaj faqeje dhe ulur pasionet e kota)