Shpallja e lindjes së Super League nuk është gëlltitur lehtë nga shumë tifozë e në Angli kanë shpërthyer protesta me banderola të lidhura: përpara stadiumeve të Liverpool, Arsenal dhe Leeds ka patur demonstrime kundër këtij kompeticioni të ri, me mbështetësit që nuk kanë pëlqyer aspak veprimin e klubeve të tyre. “Liverpool ka vdekur”, “Arsenali ka mbaruar, t’ju vijë turp”, “Tifozët para parave”, “Na ktheni Arsenal” lexohet në disa prej tyre më pikante.