Euro shënoi pak ndryshime, duke u këmbyer  në 1.2216 $, afër nivelit më të lartë të dy viteve e gjysmë, prej 1.2273 $, të arritur këtë muaj. Ndërsa presionet mbi dollarin u lehtësuan, pasi Presidenti Donald Trump u tërhoq nga kërcënimi për të bllokuar një faturë ndihme COVID-19.

Në dhjetor u nënshkrua një ligj paketën e ndihmës dhe shpenzimeve pandemike prej 2.3 trilionë dollarësh, duke shmangur një mbyllje të pjesshme të qeverisë federale që do të kishte filluar të martën. Paundi qëndroi poshtë nivelit të lartë prej 2 vitesh e gjysmë në sesionin aziatik pas marrëveshjes tregtare Brexit që nuk mbulon sektorin financiar të Britanisë./Monitor