Agjencia Evropiane e Barnave (EMA) ka shtuar një çrregullim jashtëzakonisht të rrallë neurologjik, sindromën Guillain-Barre (GBS), në listën e efekteve anësore të mundshme të AstraZeneca kundër COVID-19.

EMA njoftoi sot se lidhja midis GBS dhe vaksinës Vaxzevrie të AstraZeneca është të paktën një “mundësi e arsyeshme” pasi 833 raste të sindromës janë raportuar pasi 592 milion doza të vaksinës u dhanë në të gjithë botën deri më 31 korrik. EMA e kategorizoi këtë efekt anësor si “shumë të rrallë”, që është frekuenca më e ulët që mund të ketë një efekt anësor. Agjencia vuri në dukje se përfitimet e vaksinës AstraZeneca ende tejkalojnë rreziqet.