Hudhra është një nga përbërësit më të përdorur nëpër kuzhinat e gjithë botës. Shija dhe aroma e saj e veçantë harmonizohet me pjesën më të madhe të përbërësve që përdorim në kuzhinë. Por shija e mirë nuk është funksioni i vetëm i saj.


Hudhra është përdorur që nga antikiteti, për efektet e saj të shkëlqyera në organizëm. Është provuar tashmë që është e dobishme në luftën kundër infeksioneve të ndryshme, sëmundjeve kronike etj.

 

Meritë për fuqitë e saj shëruese ka allicina që gjendet në të, e që arrin të mbajë nën kontroll kolesterolin e keq, hipertensionin e shqetësime të tjera kardiovaskulare.

 

Një mënyrë e mirë për të shfrytëzuar hudhrën është duke e përzier me mjaltë, sepse i shtohen vlerat dhe efekti. Këto janë të mirat që përftoni nga përzierja e dy përbërësve:

Përmirësoni qarkullimin e gjakut

Ul preisonin në arterie
Mban nën kontroll kolesterolin e keq
Forcon sistemin imunitar
Largon kollën
Përshpejton shërimin në rast ftohje apo gripi
Si përgatitet?

 

Përzieni 300 gr mjaltë me 10 thelpinj hudhër të prerë në feta, në një enë qelqi me kapak. Lëreni në ambient të errët për 1 javë.

Përdoreni për një javë, në mëngjes, nga një lugë të cilën mund ta hidhni në ujë të ngrohtë.