Ish-kryeministri Sali Berisha ka vizituar qytetin e Elbasanit është pyetur në lidhje me zhvillimet e fundit në Partisë Demokratike. Berisha ka folur përpara gazetarëve nëse është gati të sakrifikohet vetëm për ideal  të PD-së. Lideri historik i demokratëve tha se ai po mbronte votën e lirë.

“S’po mbroj gjë tjetër veç votës së lirë. Ka një përpjekje për të stisur një përballej mes votës së lirë dhe bllofit por atyre që e bëjnë këtë do t’u lëmë bllofin në dorë.”, tha Berisha. 

Mesazhi që kishte Berisha për këtë 14 mars ishte bashkimi i demokratëve.