Mbetet i pezulluar lundrimi detar në Vlorë për mjetet e vogla lundruese dhe anijet e peshkimit. Mësohet se brenda gjirit të Vlorës forca e detit shkon në 4-5 ballë ,ndërsa jashtë tij në 6 ballë.

Ndërkohë, sot për shkak të kushteve hidrometeorologjike të përkeqësuara, trageti linjës Vlorë-Brindisi-Vlorë është nisur nga porti i Brindisit vetem në orën 06:30, i cili parashikohet të mbërrije në portin e Vlorës rreth orës 12:00.