Humbja e peshës është rraskapitëse dhe ndonjëherë mund të jetë zhgënjyese. Por a e dini se një mënyrë e mirë për të humbur peshë është të pushoni mirë?


Për të eksploruar marrëdhënien midis gjumit dhe marrjes së kalorive, studiuesit nga Universiteti i Çikagos dhe Universiteti i Wisconsin-Madison kryen një provë klinike të rastësishme me 80 të rinj mbipeshë (nga 21 deri në 40 vjeç) që flinin rregullisht. më pak se 6.5 orë në natë. Subjektet u ndanë në grupe dhe u vendosën në grupin e kontrollit ose të këshillimit të personalizuar të higjienës së gjumit pas një ekzaminimi bazë dy-javor. Ajo që autorët zbuluan ishte se ata që iu nënshtruan këshillimit për gjumin ishin në gjendje të shtonin 1.2 orë gjumë shtesë në natë. Më interesante, ata konsumuan mesatarisht 270 kalori më pak në ditë me atë orë shtesë gjumi. Gjetjet sugjerojnë se përmirësimi dhe mbajtja e kohëzgjatjes adekuate të gjumit mund të zvogëlojë peshën dhe të jetë një ndërhyrje e vlefshme për parandalimin e obezitetit dhe programet e humbjes së peshës.

 

Këshilla për përmirësimin e gjumit

 

Nëse jeni gjithmonë të lodhur dhe ndiheni të plogësht, gjumi më cilësor mund t’ju ndihmojë patjetër. Si e bëni atë?

Konsumoni më shumë ushqime që nxisin gjumin. Këto përfshijnë ushqime të pasura me kalcium, ushqime të pasura me magnez dhe ushqime që përmbajnë triptofan.

Provoni vajra esencialë për gjumë, si vaji i bergamotit, livandës, drurit të sandalit, temjanit dhe mandarinës.

 

Përdorni suplemente bimore për gjumë, të tilla si lule pasioni, rrënja e valerianës dhe kantarioni.