Mediat e huaja kanë raportuar së fundmi se futbolliati Cristiano Ronaldo është bërë personi i parë që grumbulloi 500 milionë ndjekës nëpër  rrjeteve sociale si Facebook, Instagram dhe Twitter.

Instagram mendohet të ketë rreth 1 miliard përdorues që do të thotë se rreth 15% e përdoruesve po ndjekin futbollistin. Krahasuar me futbollistin Lionel Messi, Ronaldo ka 78 milionë ndjekës më shumë në Instagram ndërsa Messi nuk ka një llogari personale në Twitter.