Më shumë se dy të tretat e votuesve për kandidatët e Dhomës së Përfaqësuesve nuk duan që  presidenti Joe Biden  të kandidojë për rizgjedhje në vitin 2024. Këto rezultate të një sondazhi kombëtar të kryer për CNN dhe rrjetet e tjera të lajmeve nga Edison Research.

Më shumë se 7 në 10 votues të pavarur dhe afërsisht 9 në 10 votues republikanë thanë se nuk duan që Biden të jetë në fushatën presidenciale të vitit 2024.

 

 

Më pak se 6 në 10 votues demokratë menduan se ai duhet të kandidojë.

Pak më pak se 6 në 10 votues të pavarur kanë një pikëpamje të pafavorshme për Bidenin dhe po aq pjesë nuk e miratojnë punën që ai po bën si president.

Vetëm 1 në 10 votues demokratë kanë një pikëpamje të pafavorshme për presidentin dhe pak më shumë nuk e miratojnë punën e tij në punë.

Më shumë se 9 në 10 votues të GOP kanë një pikëpamje të pafavorshme për Biden dhe nuk e miratojnë punën që ai po bën.

Kur bëhet fjalë për ish-  presidentin Donald Trump , dy të tretat e votuesve të pavarur dhe më shumë se 9 në 10 votues demokratë kanë një pikëpamje të pafavorshme për të.

Pak më shumë se tre të katërtat e votuesve të GOP kanë një pikëpamje të favorshme.

Votuesit e pavarur përbëjnë rreth një të katërtën e elektoratit, ndërsa votuesit demokratë janë afërsisht një e treta dhe votuesit republikanë janë pak më shumë se një e treta e elektoratit.