Ministria e Mbrojtjes e Rusisë sapo ka konfirmuar sulmet në Lutsk dhe Ivano-Frankivsk, raportojnë mediat lokale.

Zyrtarët e mbrojtjes të Moskës u cituan të kenë thënë se “sulmet e tyre me precizion të lartë dhe me rreze të gjatë” kishin goditur dy fusha ajrore ushtarake në qytetet në perëndim të Ukrainës.

Siç kemi raportuar më parë, kjo shënon një territor të ri për sulmin rus, i cili më parë është fokusuar në kryeqytetin e Kievit dhe qytetet në lindje dhe jug të Ukrainës