Billie Eilish është një nga ato këngëtare, e cila shquhet për opinionet e saj të sinqerta.

Së fundmi, ajo ka reaguar tejet e revoltuar, ndaj të gjithë atyre të famshëmve të cilët mohojnë se kanë kryer operacione plastike, duke krijuar në këtë mënyrë standarde jo të vërteta bukurie. Kënga më e re e saj “OverHeated”, i kushtohet problemeve me bullizmin ndaj peshës trupore dhe u dedikohet atyre të famshëm që kanë “trupa plastikë’. “Nuk është puna ime, por a nuk lodheni duke pozuar për fotografi me atë trup plastik?”, është një pjesë e këngës.

Këngëtarja në një intervistë per “The Guardian”, foli më me detaje për qëndrimin e saj, ku ndër të tjera tha,  “OverHeated” është për të gjithë ata njerëz që promovojnë standarde trupore të pavërteta.