Para se të bëhej publik lajmi për divorcin e Bill Gates nga bashkëshortja, Melinda, ai u kishte treguar miqve të tij të golfit për problemet e marrëdhënies në çift dhe madje e përshkroi martesën e tij si pa dashuri. Lajmi është raportuar vetëm tani nga New York Post.

“Bill ka folur me miqtë e tij të ngushtë të golfit,” tha një burim për Post. “Ai u tha atyre para pak kohësh që martesa ishte pa dashuri, se kishte mbaruar prej disa kohësh dhe ata po jetonin jetë të ndara”.

Kur njoftuan divorcin e tyre më 3 maj, çifti tha në një deklaratë të përbashkët:

“Ne nuk besojmë më se mund të rritemi së bashku si çift në fazën e ardhshme të jetës sonë”.