Ish-kryeministri Sali Berisha, në një konferencë të përjavshme për mediat, ka bërë thirrje që anëtarët e bordet për vendosjen e çmimeve të japin dorëheqjen, për shkak se veprimtaria e tyre është antikushtetuese. Berisha, ka folur për rritje e çmimit të naftës, që nga vendimi i fundit i Bordit të Transparencës është shtuar me 2.48 lekë/litri.

Teksa bëri një krahasim me vendet e rajonit, Berisha tha se një çmim i tillë nuk ekziston askund në botë.

“Mjafton t’iu rikujtoj këtu se çmimi i naftës dje në Maqedoninë e Veriut ishte 1.85 lekë, këtu 2.48, pra 250 lekë në Shqipëri. Cmim i tillë nafte nuk ekziston kund në Evropë dhe botë, përvecse në xhisikun e Edi Ramës, që shpiku këtë mekanizëm, duke dhunuar Kushtetutën dhe ligjet për të plaçkitur qytetarët e vet.