“Mirëmëngjes Shqipëri, nga perla e mesdheut, Saranda bukur! Saranda e shpresës e bujarisë dhe e punës!” Me këtë përshëndetje e ka hapur turin e tij të udhëtimit nëpër Shqipëri, kryetari i PD-së, Lulzim Basha, që njoftoi edhe mesazhin e veçantë që mbart kjo ditë:

“Kjo është një ditë e veçantë, është një ditë e veçantë ku nis rrugëtimi nga Saranda. Sot do të jem në nëntë qytete të Shqipërisë, 9 për Ndryshim! Nga Saranda në Tropojë, anembanë vendit, aty ku entuziazmi për ndryshim është i jashtëzakonshëm.”