Gjumi i mirë llogaritet 7 deri në 8 orë, por koha e zgjimit duhet të jetë herët në mëngjes.


Pasi të mirat që i emeton trupi ynë nga zgjimi i hershëm janë të shumta, mund të themi se është një nder për vetën .

 

Disa nga këto përfitime janë si mënyra e funksionimit të trurit është më e mirë dhe jeni më kreativ, siguroni më shumë energji, planifikimi i ditës është më i mirë.

 

Po ashtu edhe koha e mëngjesit konsumohet në një orar më të mirë, dhe gjëja më e rëndësishme është  se do të shijoni qetësin e mëngjesit, që ndikon në vazhdimësinë e ditës