Ministrja e Infrastrukturës Belinda Balluku është pyetur sot në lidhje me amnistinë fiskale. Kujtojmë se në raport-progresit për Shqipërinë vendi paralajmërohet se nismat për amnistinë fiskale dhe të ashtuquajturat “pasaporta të arta” rrezikojnë të bien ndesh me normat e Bashkimit Europian. Zëvendëskryeministrja Balluku tha se kjo mbetet një problem edhe për BE. Balluku shtoi se kjo nismë është konsuluar me 500 mijë shqiptarë dhe tha se amnistinë fiskale e kanë bërë edhe vendet e BE.

Pyetja: FMN ka dalë kundër, do e miratoni apo jo pavarësisht paralajmërimeve, edhe nga Dhoma Amerikane e Tregtisë. Si ndihmon amnistia në luftën e pastrimit të parave?

Balluku: Nuk u bë ndonjë përmbledhje, se ishte e njëjta. Nuk ndryshon pozicioni im. Amnistia fiskale është një çështje shumë e rëndësishme e konsultuar me 500 mijë qytetarë. Më shumë se 1/6 i është përgjigjur nëse e duan amnistinë. Që prej vitit 90 njerëzit kanë ikur në emigrim por kanë punuar në mënyrë të zezë. Amnstitë fiskale i kanë bërë vendet evropiane. Vendi do të përfitojë legalizimin e parave të pastra. Paratë e shqiptarëve. A e degjojmë shqetësimin e BE? Nëse s;do të dëgjonim, fakti që po bëjmë konsultim public, që mësojmë nga gabimet që kanë bërë vendet e tjera të BE, ka pasur gabime, zona gri, u kanë ndodhur vendeve të BE.