Amber Heard ka apeluar vendimin në gjyqin e saj për shpifje me ish-bashkëshortin Johnny Depp.

Më 1 qershor, një juri prej shtatë personash dha verdiktin e tyre, kryesisht në anën e Depp dhe duke i dhënë atij më shumë se 10 milionë dollarë dëmshpërblim. Ata përcaktuan se Heard shpifi për aktorin në një shkrim të vitit 2018 që ajo shkroi për abuzimin në familje, megjithëse nuk e përmendi atë me emër në artikull. Përveç kësaj, juria i dha asaj 2 milionë dollarë dëmshpërblim për një nga tre pretendimet e saj kundër padive për shpifje.

Pasi bëri të ditur se kishte ndërmend të apelonte vendimin e Virxhinias, Amber e bëri atë zyrtarisht të enjten në mëngjes kur avokatët e saj paraqitën një njoftim apeli në Gjykatën e Qarkut të Qarkut Fairfax.

“Ne besojmë se gjykata bëri gabime që penguan një vendim të drejtë dhe të drejtë në përputhje me Amendamentin e Parë. Prandaj ne po apelojmë vendimin,” tha një zëdhënës i saj në një deklaratë. “Ndërsa ne e kuptojmë se regjistrimi i sotëm do të ndezë debate në Twitter, ka hapa që duhet të ndërmarrim për të siguruar drejtësi dhe drejtësi.”

Zhvillimi vjen një javë pasi gjykatësjaPenney Azcarate mohoi kërkesën e aktores për një gjyq për një çështje që përfshinte se një nga juristët nuk ishte ai i thirrur për detyrën e jurisë. Gjykatësja tha se nuk u gjet asnjë provë mashtrimi në mesin e jurisë dhe vuri në dukje se ekipi i Heard kishte javë të tëra për të folur për gabimin në vend që të priste deri pas një vendimi të pafavorshëm. Ekipi i Depp i ishte përgjigjur mocionit pas gjyqit me argumente të ngjashme përpara vendimit të gjyqtares.