Ne këtë kohë   që po del e verteta në shesh se si ka qënë pluralizmi në  Shqiperi  dhe si është ndertuar ai per 30 -të vjet. Një mashtrim I paster I ish komunistave

Na del për detyrë ti dalim atdheut zot përseri ..Ne një grup ish studenta dhjetori 90-të dhe,pjesa më emirë e diaspores sonë në  Shba..Ne qe jemi arratisur dhe kemi ardhur përseri sepse e duam Shqiperinë,Ne që kemi edhe nënshtesi amerikane  Vendosëm  ti dalim atdheut zot  dhe  të themelojmë partinë ‘’Aleanca  Nacionale’’  e Shqiptareve kudo që janë

Sa kohë që njeriu shfrytezon njeriun,Sa kohë qe njerzimi  ndahet  në zotrinj  dhe sherbetorë ,nuk do të ketë asnje herë normalitet dhe paqe ..Arsyea e gjitha  të keqijave  të kohes sonëështë kjo……

Le të spjegojmë  si ka qënë skena politike  gjithë këto kohë  dhë përse duhet themeluar kjo parti………………………………..?Sepse…

 

Skena politike  shiptare   për  gati  30 –të vjet  u mbizotërua  nga  njerëz tëish rregjimit,niper  e mbesa të byrosë politike   Të cilet  në bazë të protokllit të sigurimit të shtetit nr 5 vitit 1990 -2003 ….  Vepruan dhe   dhe ç’do gjë ndodhi si në këtë paltformë të hartuar nga drejtoria e tretë e analizës në sigurim  E cila ndër të tjera thotë

Ne dotë udhëhiqemi nga platforma  dhe strategjia e Katovices 86  -të që është

pak  e njohur,Hap pas hapi  do lëshojmë pe  dhe do futim element liberal në parti ..Do autorizojmë intelektual të njohur si Ylli Popa etj   që të shkruajnë në Zërin e popullit për ndryshime thelbesore ,duke u prezantuar  si  intelektual të guximshem që thyejnë akullin por gjithmonë nën kontroll  Çdo gjë do pregaditet  për sundimin e Shqiperisë  nga elita  e partisë sonë PPSH duke perdorur   të gjitha  format  dhe mjetet  në dispozicion ,pa marrë parasysh   viktimat dhe pasojat…….

Le të krijohen parti politike  sa të  duan, tëmajta ,të djathta  të qendres .,Porë në to do depertojnë  njerzit tonë besnik…..Ne dotë ndjekim  me kujdes  krijimin e  partisë  së parë antikomuniste  PD..Natyrisht  në krye te sajë do dalin  intelektual të njohur ,të paprivelegjuar, pa prevojë  në Menaxhimin e pushtetit  dhe që nuk I njohin intrigat e tijë Në partinë e parë antikomuniste  ne do të depertojmë  njerez tanë besnik  të sherbimit sekret  deri në nivelet e larta  Me bashkpunetoret  sherbimit do të punojmë  me dinakeri që ata të shkojnë deri në nivele të larta të pd ,Të jenë përsona makiavelistë  ,paprincip  njerëz me interesa të ngushta përsonale  dhe jo parimore .Gjithashtu  do nxisim të burgosurit ordiner të paraqiten si politik   që të  diskretitojnë lëvizjen antikomuniste ,në veçanti administraten shtetërore.Ne  dotë udhëhiqemi  nga principi informacion plus  para baras pushtet,Për këtë dotë depertojnë thellë në strukturat  e pushtetit që dotë ndertojë Pd-ja

Do përdorim kartën e bashkpunëtorit  me dosje  si mjet shantazhi  dhe  presioni  dhe shumë njerz do jenë të detyruar  të punojnë për ne  pasi janë të interesuar  për karrieren  personalitetin, dhe

I trëmben  diskretitetimit  të informatorit …Ne dimë që çdo katër vetë  njëri ka qënë informator I sigurimit,Ky kontigjent do na shërbejë  ne  Do të thithim  në rradhet  tona  edhe policinë  që ajo në të Ardhmen të punojë për ne

Në këtë periudhë dotë bindim perendimin  për reformimin e ps-së  me mentalitet perndimor  dhe do të sigurojmë  partnerët  tanë perendimor  se kjo është disidenca e vertetë  antikomuniste  dhe jo legalistet dhe ballistet…Do thithim në rradhet  tona njerëz që kanë  qënë funksionarë porë janë denuar nga  E  Hoxha  do të krijojmë hirarkinë  ekonomike  brënda  nesh  ,Nëpermjet pushtetit do bëhemi milionerë  dhe miljarderë  për një kohë të shkurter  Ne jemi majtas ,dhe shumë shpejt  duhet të kalojmë djathtas .   Me elektoratin  do luajmë  për disa dekada  karten e se majtes   Partinë e fukarasë . Dhe rubinetat e parave në xhepat tonë nuk dotë ndërpriten asnjëherë   Me mjeshtri  do arrijmë të kemi lista të sakta për elektoratin pro dhe kunder nesh me qellim  të dimë gjendjen ne ç’do kohë,dhetë manavrojmë në ç’do rast me kodin zgjedhorë dhe me zgjedhjet  E rëndesishme është që perndimoret  të mos kenë shumë pretendime  Por  ne do  I perdorim ata me mjete zbutese   Edhe ata I duan shum paratë……

 

Ne do kemi arritur  suksese të shkelqyera  Ne kemi arritur  ta përçajmë e ta

Tkurrim kundershtarin tonë …Me mekanizmat tonë I larguam nga sheshet  dhe

Mitingjet.Rrealizuam me sukses   platformën  ‘’Katovica’ 86 Në rradhet tona kemi

50 miljarderë që janë në Tiranë  në mbeshtetje të ps-së  Pa harruar ideologjinë e  Alisë  se ne tani jemi të majtë  dhe dotë kalojmë shpejt djathtas  Ne kemi    konsiliduar  dhe pregaditur  për prespektiven  e gjatë, sherbimin sekret.policinë,ushtrinë  Dotambajmë vëndin  për shumë kohë gjëndjen anarkisë dhe varferisë për të konsiliduar pushtetin  ekonomik dhpolitik…Ne  do ti hedhim një dorë  barë  mushkes  që ajo  mezi të

Hedhi këmbet por jotë hedhi vickla Elektorati jonë do na mbeshtesë,se na di

Partia e fukarasë  E ne do ta shfrytezojmë këtë kartë. Ne dotë vazhdojmë   të

Zbatojmë parimin Populli voton  .ne numerojmë votat  …..Do të forcojmë  lobin

Tonë  icili  dotë mbeshtesë fuqishem interest tona  Ai do të emerohet Lobi’’ L’’

Slogani jonë do të jetë.  Ne do qendrojmë në pushtet sa të jetë lideri I të

Të djathtes Berisha…. Nëse nëkohen  e Hoxhes  ishim në hollet  dhe paradhomen e

KQ –së …Sot  i kemi kontrolluar  dhe do i kontrollojmë  katër pushtetet

Në këtëmenyrë  dotë forcojmë  politikisht  Ku dotë zgjedhim  parlamentaret

Ministrat.,prokororet ,gjyqtaret,doganierët ,gjeneralët e ardhshem  Lobi L do jetëI sigurtë në të ardhmen

Shqiptaret siç e shikoni nuk rreagojnë kur ne jemi në pushtet.Bile janë shumë

të kenaqur..Ka tre  kategori të mendjes njerzore  Mëndje që kuptojnë vet

Ato qe kuptojnë kur u shpjegohen Dhe mëndje që nuk kuptojnë as kur u

shpjegohet…Bëj perpjekje maksimale për të kuptuar kur te spjegohet,Në të kundert mbetesh duke duartrokitur tiranet dhe do jesh traseja e tyre

Prandaj neve I drejtohemi popullit  shqiptar të zgjohet nga tirania që e ka

Çuar në këtë gjëndje  mjerimi dhe varfërie

Ky popull nuk duhet të durojë më  korrupsionin ,oligarkinë e  përqendruar në

Pesëveta ..Ky popull s’ka spitale,’ska shkolla,s’ka ushtri ,dhe s’ka ekonomi

Familja shqiptare baza e shoqerisë zhvillimit dhe qyteterimit është shkaterruar

Duhet urrgjent politikë shtetërore ,për konsilidimin e familjes,zbutjen e divorceve

Dhe vrasjeve brënda familjes

Populli shqiptarë ne shumicë dërmuse s’ka banesa të bollshme banimi,dhe

thujase pa banesë Strehimi vazhdon të ngelet plagë e madhe popullore. Ne do ta

Zgjidhim atë nepermjet nderhyrjes së shtetit me banesa popullore ,kredi dhe

Forma tjera sociale.  Ne duhet të zhdukim varfërinë sepse 70% e popullit janë të varfer,dhe në kufinjt e ekzistencës ekononomike

 

Në Shqiperi nuk ekziston bujqesia Fermeret tanë janë lënë pas dore me qellim

S’ka subencione ,ska tregje shtije,dhe furnizim me naftë ,makineri e plera

E gjithë kjo bëhët me qellim të favorizohen importuesit të cilet janë të lidhur

me mafjen qeveritare gjatë gjithë ketyre viteve

S’ka mekanizim ,s’ka blegtori ..Sepse fshatari nuk prodhon dot  ,sepse shteti nuk

Interesohet për  mekanizim ,për grumbullim dhe shtije të prodhimit vendas

në tregun tonë apo ndërkombetar…Nuk janë formuar fermat ose bashkimet

E fermereve të së njëtes tokë dhe të njetit prodhim,ku shteti të ndihmojë

në shtije dhe eksport

Prodhimi vendas agrumet dhe portokallet tashmë janëzhdukur  ,s’ka treg dhe

Asnjë perkrahje Po ashtu edhe  gështenjat ,boronicat ,sherbelat,gjithë bimet medicionale janë sporadike dhetë pa organizuara

Nuk ka  asnjë politkë punsimi  dhe as përkraheje për qytetarët tanë

Ne jemi dakord për heqjen e kufinjëve dhe qarkullimin e  lirë të mallrave dhe

njerzëve .Jemi dakord që jemi treg I vogel dhe bashkimi me tregun Kosoves sjell

Të ardhura dhe punsim për dy anë e kufirit Pra tregti dhe levizje  e hapur në

kushte rreciprocitetit,dhe me miratimin e plotë të qeverisë së  Kosovës Nuk ka hapje kufinjesh…….Dhe  pastaj të bëhemi një treg unik ..Porë në

në këto kushte qe është…  Shqiperia,  kriza nuk do të largohet kurrë sepse ka të

Njëjten elitë politike që thjeshtë kanë alternuar njëra – tjetrën ,Porë udhëheqja

ka qënë  enjëjtë dhe kriza nuk është zgjedhur Por si do të veprohet

Për daljen nga kriza …Ka plot shembuj dhe praktika  si ajo e ish presidentit Rrusvel

Në  krizen e vitit 1930 -33…Apo kriza ebankave  në vitin 2009, dhe mënyra e

saktë si e zgjidhi presidenti  Obama.

Në programin tonëpolitik  do jemi përherë në miqesi dhe partniritet politik  e

Ekonomik.Dhe ushtarak me  Shba-të  do kërkojmë integrimin e shpejtë në  BE.

Dhe  do jemi mur bllokues I Rusisë dhe Kines porë dhe tjereve   me regjime

diktatorjale .Do punojmë ngushtë me departamentin e jashtem  që të hiqen

Vizat me Shba –të  Do votojmë kudo në organizata botërore si partneri jonë

Strategjik Shba…Do kërkojmë asistencë më të madhe nga shtetet e  bashkuara

Në të gjitha fushat…………….

Do nderrojmë kushtetutën  nëpermjet  votës së popullit    Dhe do kërkojmë që

Pushtetet të jenë çek en balancë. Ku asnjëri mos të jetë mbret dhe I pakufizuar

Por pushtet të kontrolluar….Parlamenti s’ka pse të jetë me kaq shumë deputet

80 deputet dhe 10 senator janë boll për një popullsi kaq e vogel sa e jona

Rreforma do jetë kudo  dhe për kedo Riorganizim I policisë Futjen për herë

Të parë xhandarrmerisë Dhe policia ushtarake do kthehet  si karabinjeria italjane

Do të forcojmë rrolin e Shish  ,duke I dhënë kopetenca si policia kriminale plus

Ato të vetat në ruajtje të rëndit kushtetues.dhe përmbysjes me dhunë

Unë si një ushtarak  me prevojë në këtë fushë do sygjeroja që Shish te marrë

koptenca të njellojta me Cian Kuptohet brënda territorit shqiptar

Në fushen e mbrojtjes  Shqiperia dhe Kosova si dy shtete te së njëjtit komb duhet

Të pregaditen për luftë me Serbine dhe makinerinë e sajë.  Dukë qënë se ajo

po armatoset me të shpejtë. Dhe veç muajet e fundit ka  blerë 10 avionë mig -29

30 tanke beteje T-72 dhe 30 mjete të blinduara BRDM-2 dhe 17 helikopetrë Mi35

Dhe areoplanë transporti Anotnovë Dhe shumë shpjetë do blejë  sistemin

raketorë S-300 Të gjitha këto dhe tjera, sidronë,raketa tokë- ajer e bëjnë

Serbinë superfuqi në ballkan.

Për tju  pergjigjur kësaj  neve  si  alenacë duhet të vijmë në pushtet

Dhe të krijojmë ushtrinë e përbashket me shtetin tjetër Kosovën Sepse ne

Medojmë  se Serbia shumë shpejt do ta sulmojë atë  Dhe ne deklarojmë se do ti

Pergjigjemi si një komb sikur vetem nje cm do hyjë në tokën Kosovare ……

Jemi për dialog për integrim ne BE  të gjitha llojet epropozimeve  që thotë Evropa

Porë në kushtet kur Serbia sjell ushtrinë ne kufij te Mitrovices Çfarëdo  të

Bëjmë  Do mbrohemi apo jo?

Për këtë Shqiperia dhe Kosova duhet të kenë një ushtri rreth  70 mijë ushtarë

Profesionistë 3000 oficerë dhe 300 mijë ushtarakë rrezervist

Pra do jetë doktrina  Armatosja për mbrojtjen e sovranitetit .Po si dotë arrihet

kjo ?Aktualisht dy shtetet kanë sovranitet të kufizuar  .S’kan tanke ,aeroplane

S’kanë sisteme mbrojtje anti raketorë…..S’ka force detare ,Ujrat patrullohen dhe

qielli nga  Greket dhe italjanët  Pra armatim I shpejtë ,stervitje të përbashkëta

po jo vetem me forca tokësore sirrepublikat e bananeve ,porë si shtete dinjitoze

dhe që mbrojnë vetë sovranitetin e tyre

Neve natyrisht qe do kerkojmë integrim të shpejtë ,por bashke me Kosovën e

Cila është shteti me izoluar.  Kjo dhe për faj të udhëheqjes se dy paleve ,duke

u përqendruar jotë njohjet por të tenderat etj

Duhët të funksionojmë  dy shtete të një kombi  Toka shiptare  ,deti shqiptarë

Duhet të patrullohet nga fregata shqiptare  e detit dhe ajerit  Duhet blerë me

urrgjecë aeroplanë f-16 dhe f- 35 .Rikthimi i Akademisë ushtarake Skenderbej

shkolles së aviacionit etj Kjo në bashkpunim me akedemin shterore  amerikane

Ështe  point Blerjen e nendetseve  të reja,të shoqeruar me patrullueset si forca

Modern dhe bashkohore….Rikthim I ushtarakes ne gjithë shkollat emesme  dhe

të larta Sepse jemi përballë një kercenimi  rrënjësorë nga Serbia dhe aleatet

e saj Shqiperia dhe Kosova duhet të forcojnë ekonominë ,të luftojnë

korrupsionin  Të liberalizojnë gjithë sherbimet komunale dhe furnizuese  ,si ujë

dhe energji ku konsumatori  të blejë energji dhe ujë aty ku është me lirë dhe

me mirë etj.  Ngritja e rrogave dhe pensioneve në nivelet e shteteve të sapo

antaresuara në BE Dixhitalizimi I sherbimeve  ,sherbim para kamerave ,kudo

Një sportel shum leje  këto të bëhen nga shteti pas pagesës që ikx biznesmen

ka kërkuar për një investim në një vënd të caktuar te ekonomisë . Kthimi

 

 

I Shqiperisë në Superfuqi rajonale të energjisë Duke ndërtuar hece  ,sidomos

foto-voltaike dhe Eolike Lumejtë janë të vdekur nëse si sherbejn

komunitetit…..Stop importit të Energjisë Prodhimi vendas të  mbizotëroje  kudo

në ekonominë tone Prandaj shum shpejt skenes mbarë politikë

kombetare Shqiptare do I shtohet kjo parti‘’Aleanca e nacionalisteve ‘’Shiptarë

Ne besojmë  në zot,riprodhimin  e njeriut  siç thotë bibla dhe kurani nga nëna

dhe babai..Martesat tradicionale…Për ne familja është e shtrenjtë Një djathtë e

re pa sigurimsa ,pa ish komunista e makivelista…Por më pronarë tokash ,me

shqiptarë real me diasporen tonë në Shba,me famlijet e ish kulakëve dhe te ish persekutuar nga ish regjimi..Por dhe me rininë që ka lindur pas 90-tës

Shqipëria do ti kthehet shqiptarëve ,Shpresojmë në zot komb dhe atdhe……………………….