Presidentja në detyrë e Kosovës, Vjosa Osmani ka folur në “Financial Times” për fituesin e zgjedhjeve në SHBA dhe Presidentin e 46-të Joe Biden që e cilëson si një mik jo të zakonshëm.

Osmani shprehet e bindur se Biden i di vuajtjet e shqiptarëve të Kosovës dhe të vërtetën e luftës e historisë.

“Të gjithë e dinë se presidenti i zgjedhur Biden nuk është mik i zakonshëm i Kosovës. Ai i di vuajtjet tona shumë mirë

Joe Biden e di të vërtetën, dhe e vërteta është shumë e thjeshtë dhe e thjeshtë. Serbia e humbi Kosovën sepse abuzoi me parimin e sovranitetit dhe integritetit territorial për të vrarë njerëzit që jetuan në atë territor, për të kryer gjenocid në tentativë, krime lufte dhe krime kundër njerëzimit. Ai e di të vërtetën dhe nuk do të përpiqet të ndryshojë të vërtetën”, tha Osmani.

Ne nuk mund të lëvizim vetëm përpara për marrëveshjen e 4 shtatorit pa shikuar se cili është pozicioni i administratës së re në ato pika”, tha Osmani.

Vjosa Osmani flet për Presidentin e ri të SHBA: Joe Biden nuk është mik i zakonshëm i Kosovës, ai e di të vërtetën dhe vuajtjet tona