breitling replica watches
replica watches
swiss rolex replica
rolex replica watches
breitling replica watches
rolex replica
siwss rolex replica
rolex replica watches
Manchester United football shirts
England football shirts
Arsenal football shirts
Chelsea football shirts
Real Madrid football shirts
Northern Ireland football shirts
Borussia Dortmund football shirts
AC Milan football shirts
Inter Milan football shirts
Brazil football shirts
Manchester City football shirts
Manchester United football shirts
England football shirts
Real Madrid football shirts
Northern Ireland football shirts
Borussia Dortmund football shirts
AC Milan football shirts
Inter Milan football shirts
Brazil football shirts
Manchester City football shirts
Arsenal football shirts
Chelsea football shirts
A.S. Roma football shirts
Celtic football shirts
National Team football shirts
Everton football shirts
Los Angeles Galaxy football shirts
Galatasaray football shirts
Premier League football shirts
Ligue 1 football shirts
La Liga football shirts
Paris Saint Germain football shirts

instat_10661
Familjet shqiptare po shpenzojnë gjithmonë e më pak për mallrat e shportës .Të dhënat e Instat për tremujorin e dytë tregojnë se konsumi ka rëne me 3.16% në krahasim me të njëjtën periudhe të vitit të kaluar. Ndërkohë ekspertët janë pesimistë për ritmet e rritjes ekonomike edhe për pjesën e mbetur të vitit.

Edhe për tremujorin e dytë të 2015 familjet shqiptare kanë kursyer në blerjen e ushqimeve në shenjë pasigurie për të ardhmen. Ky fenomen po kthehet në një problem shqetësues për ekonomien e vendit.

“Konsumi final i popullatës, i cili përbën peshën kryesore të shpenzimeve në ekonomi ne tremujorin e dytë 2015 u ul me 3,16 % krahasuar me tremujorin e dytë të vitit 2014. Konsumi final i qeverisë, në tremujorin e dytë 2015 u ul me 1,26 % krahasuar me tremujorin e dytë të vitit 2015. Konsumi final i organizatave jo-fitim prurëse, në tremujorin e dytë 2015 u rrit me 3,88 % krahasuar me tremujorin e dytë të vitit 2015, ky komponent zë peshë relativisht shumë të vogël. Komponenti i Formimit bruto të kapitalit fiks u rrit me 19,02 % krahasuar tremujorin e dytë të vitit 2014”,- tha Gjergj Mano.

Sipas INSTAT, kryesorë në këtë rritjen ekonomike të tremujorit të dytë e kanë dhënë ndërtimi, Industria, energjia dhe uji, të ndjekur më pas nga arsimi.

Ajo që bie në sy gjatë periudhës Prill-Qershor është efekti negativ i taksave mbi produktet prej 5,21% dhe i subvencioneve me 11,64% kundrejt të njëjtit tremujor të 2014-ës. Përformancë të dobët ka shënuar Bujqësia me një rënie prej 0.16 % krahasuar më tremujorin e dytë të 2014.