go

Një bisedë e shkurtër telefonike mes dy kandidatëve në balotazh, lideres së Frontit Kombëtar dhe udhëheqësit të qendrës Emmanuel Macron-it pas lajmit të fitores së tij.

Macron ka marrë urime edhe nga kancelarja Angela Merkel. “Përshëndetje të përzemërta per Emmanuel Macron. Fitorja e tij është një fitore për një Evropë të bashkuar.”, shkroi në Twitter zëdhënësja e Angela Merkel, Steffen Seibert.

Sakaq mijëra mbështetës të Macron me flamuj në duar dolën përpara sheshit në muzeun e Luvrit për të festuar fitoren e tij në zgjedhjet Presidenciale Sipas të dhënave paraprake Emmanuel Macron ka fituar balotazhin me më shumë se 65% të votave.