shefi--300x267
Këto dy ditë i gjithë opinioni publik shqiptar u fokusua tek ngjarja e Kumanoves dhe shterrethimi i egër policor që po ndodh atje, po kështu edhe tek terrori që shteti dhe forcat e sigurisë së ish -Republikës Jugosllave të Maqedonisë ushtruan atje.
Të gjithë duhet të gjejmë arsyet e kësaj përplasje mes qytetarvëe shqiptarë dhe policisë maqedonase, e cila si gjithmonë shpreh dufin dhe hegjomoninë armiqsëore ndaj një populli të pambrojtur dhe paqësor, siç është ai shqiptar…
Së pari shteti maqedon tregoi se është kundër bisedimeve me shqiparët, ky shtet i quan ata me nënçmim “kafshë të egra” dhe jo qytetar të Evropes modern. Së dyti ai di dhe përdorë vetem gjuhen e armeve ndaj popullsisë së pambrojtur shqiptare, duke vrarë dhe civil, biles edhe një vajzë të vogël tetëvjeçare. Së treti Maqedonia po tregon se ka një kryeminister që njeh vetem gjuhen e dhunes dhe se populli i tij nuk e do më, e për këtë shkak është ngritur ne demonstrate për ta larguar nga pushteti sa shumë shpejt.
Është krejt e qartë se pikërisht per kete ai deshiron ta terheq vemendjen dhe të shpallë luftë me shqiptaret e pambrojtur dhe me udheheqes të shitur, dhe mosmirnjohes ndaj popullit të vet.
Populli shqiptar atje është diskriminuart, është lënë pa punë, pa shkollë , në varferi dhe mjerim, bile quhet prej tyre “popull inferjor Indian” e gjera te tjera fyese.
Kur jemi në vitin 2015 si ka mundesi që një minishtet si ky vret akoma shqiptar, ku është udhëheqja jonë mjerane dhe servile dhe inferior ? Ku është ushtria jonë e NATO-s ? Ndërsa 400 xhandarë serbë u nisen direkt në kufi me Maqedoninë e ndoshta dhe në ndihmë të saj, ku janë fallco-ushtritë tona që ushqehen me taksat tona, qe fitojnë vetem tendera dhe udhetime jashtë shtetit, për çfarë kemi ministrinë e Mbrojtjes, të Jashteme e të tjera.
Gruevski nuk merr vesh me fjalë. Shkupi dhe jo Kumanova duhet te ziej kunder tij, populli shqiptar duhet të bashkohet me opoziten, të kërkojë të zbatohet deri në një “Marreveshja e Ohrit”, në të kundert të mbajnë referendum dhe të shkeputen prej një shteti që vetëm I vret prej themelimit e në vijim.
Dijeni mirë se duhet nderhyrë shpejt dhe se të drejtat e shqiptarëve duhen të vihen në vend urgjent, për ndryshe do jetë vonë, se kanë perballë jo vetëm shqiptarët në Maqedoni, por shtatë milion shqiptar. Ka ikur koha kur shqiptarët vriteshin në masë dhe shteti ynë vetëm bënte deklerata.
I bëjmë thirrje serbo-maqedosve, ikni ma mirë tani se do vijmë atje dhe do iu çojmë në stepa, në Urale, apo sic ua bëmë më parë, ikni sa jeni në kohë dhe shpetoni mirë, se po vazhduat kshu do takohemi nga afër, dhe s’do jetë mirë për ju.

Për këtë duhet të mblidhet urrgjent faktori shqiptar, të nderhyjë qeveria amerikane urgjent sa nuk është vonë të denohen fajtoret ata qe vrane qytetarët shqiptarë në shtepitë e tyre, që me një egërsi të paparë do të vrasin prapë…Prandaj diplomacia duhet të futet shpejt në punë dhe jo në dem të shqiptarve siç janë mësuar deri tani.
Ata që u vranë sot në Kumanvovën shqiptare, jane deshmorët e rradhes së kombit shqiptar dhe secili prej nesh janë një nga ata.
Lavdia e tyre do të jetë e përjetshme dhe se Shqiperia dhe Kosova do të jenë me ta.
Në çdo moment në të gjithë jemi shqiptarë të Kumanoves dhe se do vdesim si ata për lirinë tyre dhe të kombit shqiptar.
Nuk mund të genjehemi me fjalë boshe dhe me pazare të felliqura që disa shqiptarë të vegjel bëjnë në dëm të kombit tonë…Shumë shpejt në krye të shetit tonë do vijnë shqiptar që të zgjehdur nga populli dhe me fuqinë e tij, që do bëjnë të dridhen gjithë armiqtë serb dhe greko -maqedonas dhe se ushtria shqiptare do të triumfojë për lirinë dhe pavarsinë e Shqipërisë që zoti na e pat dhënë por na e moren… Lavdi heronjeve që sot u vranë në luftë, me barbaret e vegjel të Ballkanit.