trashet-korrupsioni_hd
Organizata ndërkombëtare Transparency International publikoi “Treguesin e Perceptimit të Korrupsionit për vitin 2015”, në të cilin janë përfshirë 168 vende të botës.

Shqipëria ka shënuar përparim duke u radhitur në vendin e 88-të me 36 pikë, ndryshe nga viti 2014 kur ishte në vendin e 110-të.

Kosova e e cila vitin e kaluar ishte po ashtu në vendin e 110-të, kësaj radhe është radhitur e 103-ta me 33 pikë, po aq sa kanë edhe Etiopia e Moldavia.

Me gjithë përparimin, Shqipëria dhe Kosova radhiten prapa vendeve të rajonit.

Sipas raportit, Mali i Zi radhitet në pozitën numër 61, Maqedonia 66, Serbia 71 dhe Bosnja dhe Hercegovina në vendin e 76-të.

Në mesin e tyre, Maqedonia është ajo që ka rënë për dy vende, ndërsa të tjerat kanë shënuar përparim.

Në situatën më të mirë edhe sivjet është Danimarka e cila ka 91 pikë në një radhitje ku pikët zero shënojnë shkallën më të lartë të korrupsionit e ku radhiten Koreja e Veriut dhe Somalia që kanë nga tetë pikë.