Cold-War-610x356
Ndërsa gjithnjë e më shumë po flitet për një përplasje mes Turqisë dhe Rusisë, mediat ndërkombëtare sjellin në vëmendje edhe një konflikt të mundshëm midis SHBA-së dhe Rusisë, pavarësisht se të dyja vendet i druhen njëra-tjetrës. Shihfrat thonë se SHBA është fuqia e padiskutueshme ushtarake në të gjithë botën. Pas saj renditet Rusia. Shihni më poshtë të dhënat që tregojnë kapacitetet ushtarake të të dy vendeve.

SHBA

Popullsia: 320,2 milionë banorë

Njerëz të gatshëm për luftë: 145 milionë

Ushtarë aktivë: 1,4 milionë

Rezervistë: 1,1 milionë

Tanke: 8 mijë e 847

Mjete të blinduara: 41 mijë e 62

Sisteme të shumëfishta të hedhjes së raketave: 1 mijë e 331

Avionë: 13 mijë e 892

Helikopterë: 6 mijë e 196

Flota detare: 473 njësi

Buxheti i ushtrisë: 577 miliardë dollarë

Rusia

Popullsia: 142,4 milionë banorë

Njerëz të gatshëm për luftë: 46,8 milionë

Ushtarë aktivë: 766 mijë

Rezervistë: 2,485 milionë

Tanke: 15 mijë e 398

Mjete të blinduara: 31 mijë e 298

Sisteme të shumëfishta të hedhjes së raketave: 3 mijë e 793

Avionë: 3 mijë e 429

Helikopterë: 1 mijë e 120

Flota detare: 352 njësi

Buxheti i ushtrisë: 60 miliardë dollarë.