Saimir-Tahiri-dhe-Sali-Berisha
Varësia qe do te kete shefi i Byrosë nga Saimir Tahiri, kundërshtohet nga Partia Demokratike. Gjatë fjalës së tij në kuvend, Berisha përmendi në parlament Emiljano Shullazin, kur foli per kete ceshtje.

“Drafti i dytë përfaqësonte kryesimin nga prokurorë te ekipit antikorrupsion, por e vendoste në varësi të Saje Qorrit, po unë 100 herë përpara ia jap Shullazit, unë marr në telefon dhe them… Unë mendoj që drejtori polic në krye të saj është problematik dhe vendndodhja në drejtorinë e policisë është problematike, pasi cdo prokuror i përgjithshëm ka të drejtë të refuzojë këtë vendndodhje, pasi pa ndryshuar kushtetutën me i dhënë policisë atribute hetimore kjo nuk bëhet”- tha ish kreu i PD-së.

Sipas Berishës edhe rekomandimet e Venecias, nuk pranonin kurrsesi që kjo të drejtohej nga policia.