screenshot-1_1480426415-2003124
Ditën e enjte në prën 11:00 BBC do të transmetojë një reportazh në lidhje me kultivimin e kanabist në Shqipëri.

Në faqen online të BBC njoftohet se ditën e enjte në ora 11:00 do të transmetohet një reportazh në lidhje me Shqipërinë dhe lajmin që po bën kultivimi i kanabisit në këtë vend të vogël të Evropës juglindore.

“Shqipëria është bërë prodhuesi më i madh i kanabisit në Evropë. Kjo industri e paligjshme mbikëqyret nga grupet e krimit të organizuar, ndërsa filloi në fund të viteve 1990 dhe është përhapur në të gjithë këto vend të vogla të Ballkanit. Shumica e këtij ‘ari të gjelbër” trafikohet jashtë, fshatra të tëra e kanë varur jetesën nga paratë që vijnë prej tij. Qeveria shqiptare po përpiqet të ndalojë këtë industrinë me zhdukjen e miliona bimëve, dhe duke gjetur dhe asgjesuar sasi të mëdha të cilat janë tharë dhe përgatitur për treg në vende të fshehta”, shkruhet në faqen e BBC.

Kultivimi i kanabisit në Shqipëri prej kohësh ka tërhequr vëmendjen e mediave botërore.