Kryeministri Rama, ka sjellë dhe një alternativë tjetër për ata studentë që nuk janë të aftë mjaftueshëm për të shkuar në Universitet. Këtë, Rama e quan një humbje kohe e parash për studentët e prindërit.

“Të kalojmë në shkolla dy vjeçare profesionale pas shkollës së mesme. Ka studentë që humbasin kohë kot në fakultet ndërkohë që nuk janë të prirur në atë fushë”, u shpreh Rama.