Pragë është quajtur si qyteti më i mirë në botë për të shpenzuar kriptovalutat. 154 biznese, – duke përfshirë bare, restorante, hotele, kinema dhe atraksione të tjera tani pranojnë Bitcoin si metodë të pagesës, si dhe 12 ATM që japin paratë reale nga llogaritë e parave virtuale.

Buenos Aires zë vendin e dytë me 130 vende, ndërsa San Francisko u rendit i treti me 111.

Praga është shtëpia e Bitcoin Coffee, e vetmja kafene në botë që pranon vetëm kiptovalutën si një formë pagese. Ky projekt unik kombinon një kafene dhe një hapësirë ??bashkë-pune ku metoda e vetme e pagesës janë Bitcoins, Litecoins ose Monero, lloje të monedhave virtuale.

Praga është gjithashtu shtëpia e BioOko, një teatër filmik miqësor me Bitcoin ku një bankomat lejon klientët të tërheqin paratë virtuale. Ose Pragë Siesta Apartamente, 12 dhoma të vendosura në Qytetin e Vjetër, që gjithashtu pranojnë pagesën me Bitcoin.

Qytetet më të vogla çeke po bëhen gjithashtu qendra të rëndësishme për përdoruesit e kriptovalutave: ka mbi 50 biznese që pranojnë Bitcoin në qytetin e Žatec.