Pothuajse njeqind e dhjetë vjet mbrapa çeshtja shqiptare po shtrohet përseri për zgjidhje
Fatëkeqësisht edhe pas kesaj periudhe shqiptaret nuk munden të bejnë shtet,nuk munden te çlirojnë tokat e tyre të pushtuara nga fqinjet….Bile po shtrohet çeshtja tejapim përseri tokë fqinjeve tashmë në kuader te integrimit në Evropë…Sot I trishtuar kombi ynë pa ushtri pa flotë detare….pa shtet ligjor…është përsei një plaçkë e lehtë e fqinjeve… Edhe sot pas një shekulli neve s’kemi formuar kombin tonë shqiptar saqë në mënyre qesharke,akoma themi kosovar,maqedonas,për shqiptaret që jetojnë atje…Çamet ,maloket etj…të gjithë ne sipas disa jugoreve ose një pjesë të Shiperisë së mesme jemi te pakultur s’dim tëbëjm shtet as politik as art..Vetem ata…qe pr synime të fqinjeve tanë jugorë e verior bëjnë këtë lojë tëfrikshme të nje Shqiperie të vogel dhe anadollake..Pra politka greko- serbe ne këtëshekull ja ka dal pr mrekulli të perçajë kombin e vogel Shqiptar dhe ta mbaje të varfer dhe pa asnjë rrezik për ta edheper shum shekuj
Shikoni me vëmendje sa diskriminuese është veriu me jugun sot…Tre te paret e vendit janë jugore,krymnistri ,kryetar parlametit,dhe presidenti….Pothujse krejt admistrata e ketij vendi të vogel
është nga jugu Pa prmendur policinë,dhe organet tjera ligj zbatueese..Zhivilimi i pjeses veriore të Shqiperisë londineze është shum i vogl ,Pa rrugë lidhese painvestime strategjike…Ku synymi kryesor te ishte punësimi injerzëve dhe jo të ikin të gjith nga veriu Shqipërisë,dikush ne Tiranë tjert jashtë
Kjo është strategji serbe sepse ne tëgjitha konfliktet me ta veriu jonë ka marre pjesë me armë në dorë kunder tyre…sidomos lufta e fundit në Kosovë me uçk-enë..Edhe sot pas njëshekulli kombijonë nuk kamundur të bejë shtet spese jemi populli përçare,vëllavrases,dhe emigrues..Lirinë e shikojme vetem për vete dhe farefisin të jen mirë as nuk na interesojnë….Si ka mundesi qe edhe sotë e ksaj dite Luftetarve te uçk-esë nuk ju dalim në mbrojtje shterore..Por dhe ju kemi thënë tradhtar te shitur etj..Ku koha tregoj qe Thaçi qeka hero Veseli çlirimatar,dhe të tjeret po ashtu janë ata që bën të mundur,me sakrificat e tyre bën të mundur nderhyrjen e Natos dhe Amerikes……Sepse me politkë paqësore kurrë nuk do arrinte kjo koh qëështë sot..Prandaj duhet të ndalet propaganda ndaj tyre Dhe nese neve si ndihmojme dot ata dhe Kosoven Ti lëm ti zgjidhin vetëçeshtjen etyre shtet formuese
Shqipëria ka qënë dheështë fjatore sepse kurr nuk mundi tëçlirojë vet tokat tona të pushtuara nga fqinjet
Kurrë sbëri një luftë kundër serbeve apo grekeve qe kishin pushtuar ma shum se gjysmen e kufinjeve natyral të sajë…Ngeli duke bërëparade dikur dhe pas 90-tës e la fare ne meshirë të fatit kombin e vet
Shqiperia nuk ka çliruar asnjë cm tokë tëpushtuar nga fqinjet dhe ska asnjë te drejte te kerkjë asgjëb prej bashkombsave çlirimtare…Udhëheqja e Shqiperise ne këtë shekull s’kabërë asgjë për asnjë shqiptar,veç ka tradhtuar nëmnyrë të vazhdushme ata…Të gjithe dimë qe 1999 kur Serbia po bënte genocid ndaj shqiptareve…Shqiperia kishte djege dhe rrafshuar ushtrine sajë…rastesi ishte kjo ?
Askush nuk e thotë këtëse ishte veprimtari e paster kundër kombit tonë….nga fqinjet
Shqiptaret flejnë gjumë edhe ne rastin kurë
Më keqja vazhdon edhe sot kur shtohet çeshtja e jugut tonë, shelfit kontental Apo pjess toksore me zgjerim 12 milje që i bie te marrë edhe Saranden edhe Himaren,,….deri Karaborun……Në kohën kur fregata greke vjen përball Sarandes Shqiperia çfare do i nxjerr prball asaj qoft pr stervitje ushtartake ..5 anije patrulluse….?Kur përball është ushtria greke e standarteve të larta perndimore epajisur me gjitha mjetet bashkohore luftuese dhe qe krcenon këdo Çfarë ka Shqiperiati nxjerr perball.Ku s’ka aviacion,s’ka flotë detare..Bile tradhtia shkon edhe me larg kur mbyllet edhe shkolla aviacionit Vlorë,….Në këto kushte fqinjet na coptojnë përseri si të duan dhe sa të duan…Sepse edhe Nato e pamë qe nuk nderhyri n konfliktin me Turqi- Greqi.Pse t ndrhyjë për çeshtjen tonë detare…Edhe pjesa tjetër ekombit tonë Kosova është në pikpytje të ekzistojë perseri si shtet sepse diplomacia serbe ka avancuar ka bërë evropen për vete dhe janë në sulm të pameshirshem ndaj Kosoves…Edhe neve kthejmë sytë pernjehërë nga Usa,porë deri kur dhe sa do na ndihmojë ajo?Pse neve se bëjmë pytjen përfundimtare?………Kur ne do bjm pr vete , pr tokat tona….Pytja retorike vazhdon?………………………………….
Çfarë kan berë shqiptaret për vete thuajse asgjë! Edhe atje nëKosovë u bën politkan tenderash edhe farefisnie dhe harruan çeshtjen kombëtare…S’kanë krijuar ushtrine tyre moderne, flotën ajrore edhe toksore etj..Mburren me disa forca toksore që normal ok janë krenari..Por shikoni ç’kanë përball një serbi me drone tanke t/47..dhe M88 etj avione mig 29 etj,elikopter gjujts modern etj Pra nje ushtri që n rast konflikti duehet marrë parasysh..Ose tëhapesh rrugë si gjithmone deri nëTirane ,Ose të zgjohesh sa nuk është vonë dhe ti jepet një mesim I mirë deri në Nish kukaqënë tokë shqiptare deri te molla e kuqe
Kombi jonë duehet unifikuar ,Duhët bërë kushtetute të re..Ku ne t gjitha hapesirat shqiptare të ketë forcë Të marrë pushtet populli nëpermjet votës për çdo gjë ,Pra referndumi të bëhët instuticion
Pushtetet te kontrolojnë njëra –tjetren Të krijohet ushtria kombetare me flotëdetare ,ajrore eprbashket dhe forca toksore të perbashketa me gjith shqiptaret e rajonit..Të marrë fund falja etokave tona në kembim të integrimit.Të marre fund dashuria eçmendur islamike radikale dhe ne te themi
E para Shqiperia natyrale…Ti kthehemi ndertimit të vendit nga Mitrovica deri në ambraki.pa harruar Tetoven edhe Dibren ekrejt pjesët tona te lidhen me rrugë dhe shina hekurudhe…,Me transport ajror Duke bëre aeropoprte lidhese.duke hapur vnde pune kudo ne gjitha qytetet mbare shiptare
Duke hequr kufinjt mes vetës edhe rajonit,bashkim doganorbashkim kulturor,arsimor etj
Por kjo behet duke rregulluar kushtetuten kombtare,duke votuar klase t re politike në gjitha anet e kombit Dhe Shqipëria natyrale natyrisht të jetënë miqesi te përjetsheme me Shba-në Si faktori kyc I ekzistences komebtare tonë…Te mbrojmë qytetarin shqiptar kudo që të jete Shteti për një periudhe dhjetë vjeçare të bëjë ashtu siç thotë ekoniomisti imadh Kejsi I kundertii Smithit Që në periudhe krizash dhe rimekembje shteti duehet të ndërhyje në rregullimin ekonomik ,hapjen e vëndeve të punes…Duke hapur banka shtetrore,rrugë ,ura,fabrika
Ti kontroll shteti bashke me privatin,,derisa ekonomia jone të ecë vet dhe pastaj te rikthehet përseri kapitalizimi historik..Kështu bëri Rrusvelti në 1933,Kështu bëri Obama me rastin e krizes bankare…Shqiperia ka falë naften,privatëve të paditur nga çdrejtim vinë Gazin dhe mineralet të tjereve Dhe që në menyre urrgjente duehet ti rikthehen shtetit përseri Ku dhe t filloj punsimi masiv I shqiptareve Dhe jo tridhjet gra të gjora të vdesin në greve urie per paratë e tyre ..Nderkohë q dihet fitimi që vjen nga nafta etj
Nësë Shqiptaret nuk ndryshojnë formë rregjimi Te ikin klasa korruptuar dhe tradhtaret ekombit Shipqria
Vërtet do shpopullohet dhe nuk do ketë ma Shqiperi.Vota të jetë në themel demokracis dhe atdheu mbi të gjitha Për një Shqiperi pa kufinj mes veti Shqiperi perndimore, ne miqesi të përjetshme me Shba-të,vëllezrit tanë Gjermanë dhe Austriak
Edhe duke shpetuar kombin tonë shpetojme dhe fqinjet që kanëkaq shum deshirë të vdesin përseri në luftë me ne për te na ripushtuar përseri……..Ne jemi zmra krishterimit dhe qyteterimit Evropian S’dueht ta harrojnë kurr fqinjet tanë dhe miqte etyre genocist.