Moti i keq/ Mbeten pa energji elektrike disa zona

6 orë më parë

Moti i keq i dy ditëve të fundit ka shkatuar probleme në rrjetin elektrik të disa zona të vendit, kryesisht ato rurale ku janë shfaqur 90% e defekteve. Rajonet më të prekura nga defektet janë Elbasani, Gjirokastra dhe Vlora.

OSHEE njofton Në gatishmëri janë vendosur rreth 2200 punonjës, në nënstacione, fidra dhe nivel kabinash.

Sipas OSHEE, për shkak të kushteve të rënduara atmosferike, hasen vështirësi për riparimin e defekteve, sidomos në zonat rurale ku kryesisht linjat janë ajrore dhe terreni i lagësht.