Labi

Këngëtari i njohur nga Ferizaji, Labi ka publikuar një status në Facebook ku ju bënte thirrje të gjithë shqiptarëve që të bashkohen bashkë dhe të festojnë dhe urojnë miqt e tyre për çdo lloj feste, si ato të muslimanëve, edhe ato të krishterëve.

Ja se çfarë shkruan ai:

BASHKOHUNI SHQIPTARË! Me rastin e festës s? krishlindjëve, nga zemra dua që shum kolegëve të mi të u’a urojë festen e besimtarëve katolik e ortodoks, sepse shum nga publiku që jane katolikë e ortodoks dhe shume nga kolëget ç’do herë më uruan Ramazanin, e Bajramin! po ashtu dua të ju urojë dhe të gjithë shqiptarëve të fesë katolike dhe ortodokse ditët dhe netet e krishlindjeve, me një urim qe paqja në mes nesh shqiptarëve të na udhëheqë, si shqiptar? për qëllime atdhetare shqiptare sikurse të parët tanë që n’a e mbajtën kombin shqiptarë deri m? sot! Kur u themelua:
Beslidhja Shqiptare, në atë beslidhje, kishte: shqiptarë musliman, shqiptarë katolik?, shqiptarë ortodoks që dhan një betim, betimin për të ardhmën e shqiptarëve të sotëm që ne jemi brezat e tyre, dhe trashëgojm? ç’do të mirë të lavdishme nga paraardhsit tanë. Kur ishte në pytje jeta e fëmive të shqiptarëve, kur ishin në pytje trojet tona të ozurpuara nga shum ozurpues të huaj, dhe për të na e lënë nje pjes të ndjenjes shqiptare, ata m’u p?r ketë qëllim u bashkuan!

Ju lutem, mëkati më i madh është kur dikush do të mundohet të përqajë një komb! pamvarësisht se cilës fejë i takon, por kryesisht që në kohët e fundit u munduan shum njerëz të huaj dhe një dorë nga Sërbia, të përqajn? shqiptarët musliman!
Kjo nuk duhet të ndodhte në këtë kohë të vështir? e as në kohërat e arshme, sepse dihët që me shekuj ne nuk kemi pasur k?si telashe se cfarë jemi, por kemi pasur telashe nga ata që nuk e quajn veten shqiptarë e që kanë qëllime të na përqajnë tërësisht, por nuk mundet të arrihet ajo dëshirë e tyre.

Ne si Kosov? po ata musliman që jemi Bota na ndihmoi e intervenoi për ne që ishim shqiptarë, e jo si Kosovarë! Tani kujt i doli pun? që shqiptarëve musliman, të ju ven? lloj lloj emri! Mos harroni ata do të na quajn si të dojnë por, ne jemi po ata musliman që rrespektojme të gjitha fetë dhe se jemi po ata shqiptar? që sa i përket atdheut bëhemi nj? popull që quhen SHQIPTARË.
Tani du të them se është koha që të gjithë të bëhemi bashkë, dhe të gjithë të mendojmë për nje beslidhje shqiptare po ne këtë kohë, sepse në kët? mënyr? koha vetem po ikën, koha do na shkeli dhe se shum nga ne po i humbin shpresat për një të ardhme si vende të coptuara!

Për çfar po ndodh ky fenomen? ndodhë sepse deri sot jemi quajtur shqiptarë, e sot neve nga tê huajt na quajn si Kosovar?, andaj mos e mohoni kurrë faktin që ne jemi shqiptar, shqiptarë lindëm, jetuam, luftuam, u masakruam, liri kërkuam, por gjithsesi me koston më të lart? brez pas breza do të vdesim vetem deri atëherë kur Bota, Evropa dhe i gjith Globi do na pranoj? vetëm si shqiptarë pamvarësisht se nga cilat troje jemi, por të jemi një Komb, e një Flamur!

Edhe në UÇK kishte luftëtarê musliman, e katolik, e ortodoks, por ishte vetem nje qëllim, qëllimi i Liris?! Nuk kishte përçarje, nuk kishte urrejtje ndermjet asnje ushtari pse a’i ishte ky jo a’i ishte ky, por ishte jeta e tyre e dhënë për çmimin e Liris?!

Andaj na lini të qetë si Kombi i vetem në planet, komb që nuk ishim pushtues e as uzurpues, por vetêm e duam atë që na takoi me shekuj Shqipërinë para coptuar, e cila duhet të na kthehet dhe të na bëjë krenarë që jemi shqiptarë, sepse kështu copë copë sipas kërkesave të disa shteteve, ne kurrë nuk do jemi të bashkuar e nuk do të kemi lumturi, sepse gjaku i stërgjyshëve e i ç’do viktime shqiptare deri në lufterat e fundit që ishin, nuk u bënë luftëra për një Shqipëri të kësaj që ështe sot, por u benë luftëra e lufta për nje Shqipëri të bashkuar!

Deri atë herë kur ajo ditë të vijë atëhere do të kemi lumturi ne si Shqiptar?! Uroje që një ditë do të ndodh? një kongres si i Berlinit por për një Shqipëri të Shqiptarëve!

Urime dhe një herë të nderuar të krishterë e ortodoksë Krishlindjet! Me respekt Labinot Tahiri 2014.