Kuvendi-i-Shqiperise_4_3

Kandidatët për deputetë të Partisë Demokratike, Partisë Socialiste dhe Lëvizjes Socialiste për Integrim rezulton se kanë ndryshuar gjeneralitetet në të shkuarën, kryesisht për arsye estetike, por edhe misterioze.
Referuar formularëve të dekriminalizimit, të administruar nga Komisioni Qendror i Zgjedhjeve, një pjesë e kandidatëve, madje pjesë e listës fituese të partive kryesore, kanë ndryshuar emrat dhe mbiemrat në të shkuarën.
Dhjetë kandidatë të Partisë Demokratike kanë pasur emra ose mbiemra të ndryshëm para se të përfshiheshin në listën e Republikës së Re. 17 kandidatë të Partisë Socialiste, në qarqe të ndryshme të vendit, rezulton se kanë ndryshuar gjeneralitetet.

Kandidatët që kanë ndryshuar gjeneralitetet sipas partive
Partia Demokratike    
Andrea Mano, emri i mëparshëm Aldo Mano, Qarku Korçë
Nard Ndoka, emri i mëparshëm Mark Ndokaj, Qarku Shkodër
Lorenc Danaj, emri i mëparshëm Loranc Prifti, Qarku Vlorë
Ervis Meço, emri i mëparshëm Ervis Hasani, Qarku Vlorë
Fatmir Mediu, emri i mëparshëm Fatmir Medihoxha, Qarku Tiranë
Erion Piciri, emri i mëparshëm Erion Picari, Qarku Tiranë
Benik Troplini, emri i mëparshëm Besnik Aliu, Qarku Tiranë
Prelë Gjoni, emri i mëparshëm Prelë Macaj, Qarku Shkodër
Anton Frrokaj, emri i mëparshëm Anton Biba, Qarku Lezhë
Roland Bejko, emri i mëparshëm Roland Bejkaj, Qarku Gjirokastër

Partia Socialiste 
Arben Seferaj, emri i mëparshëm, Niko Papa, Qarku Tiranë
Azbi Arapi, emri i mëparshëm, Niko Papa, Qarku Tiranë
Luan Harusha, emri i mëparshëm, Luan Selmani, Qarku Shkodër
Spartak Braho, emri i mëparshëm Zylyftar Braho, Qarku Tiranë
Juliana Hoxha, emri i mëparshëm, Uljana Hoxha, Qarku Tiranë
Paulin Luli, emri i mëparshëm, Pal Luli, Qarku Shkodër
Alfons Babaj, emrat e mëparshëm, Alfond, Alfonc Babaj, Qarku Shkodër
Ilir Xhakolli, emri i mëparshëm, Ilirian Xhako, Qarku Korçë
Erion Thëngjilli, emri i mëparshëm, Erion Fëngjilli, Qarku Korçë
Vullnet Sina, 24.08.195, datëlindja e mëparshme 20.08.1965, korrigjuar, Qarku Vlorë
Adrian Gurma, emri i mëparshëm Adrian Gurmo, Qarku Vlorë
Sulela Kotolloshi, atësi Miltiadh, amësi Rozalie, më parë atësi Mudir, amësi Razie
Musa Ulqini, emri i mëparshëm, Musa Dobrovoda, Qarku Elbasan
Nuri Belba, emri i mëparshëm, Nuredin Belba, Qarku Elbasan
Edmond Xhoni, emri i mëparshëm, Edmond Xhani, Qarku Elbasan
Mariglen Disha, emri i mëparshëm, Hysen Disha, Qarku Elbasan
Myfit Duriçi, emrat e mëparshëm, Myfyt, Mufit, Myfyt, Myfit

Lëvizja Socialiste për Integrim 
Enver Roshi, emri i mëparshëm Enver Rroshi, Qarku Elbasan
Robert Bitrti, emri i mëparshëm Albert Bitri, Qarku Fier
Vasil Sterjovski, emri i mëparshëm Vasil Sterjo, Qarku Korçë
Eftim Mitre, emri i mëparshëm Altin Mitre, Qarku Korçë
Ardit Çela, emri i mëparshëm Ardit Xhello, Qarku Tiranë
Sezai Rokaj, emri i mëparshëm Shezai Rrokaj, Qarku Vlorë
Partia për Drejtësi Integrim dhe Unitetit
Kliton Lyla, emri i mëparshëm, Kliton Lulaj, Qarku Berat
Artan Bitri, emri i mëparshëm, Ergi Bitri, Qarku Dibër
Aqif Rakipi, atësia Kahraman, amësi Nurije, më parë atësia Karaman, amësi Violeta, Elbasan
Bujar Muça, emri i mëparshëm Luan Muça, Qarku Elbasan
Servo Mehmeti, emri i mëparshëm Servet Mehmeti, Qarku Elbasan
Besjon Tafani, emri i mëparshëm Besnik Tafani, Qarku Elbasan
Elton Kryemadhi, atësia Avni, amësi Qanie, më parë atësia Niko, amësi Eva, Elbasan
Eva Çollaku, emri i mëparshëm, Hava Çollaku, Qarku Korçë
Xhevahir Ahmetlli, emri i mëparshëm Xhevahir Ahmetllari, Qarku Tiranë

LIBRA
Andi Saraseli, emri i mëparshëm Vigan Saraseli, Qarku Berat
Astrit Hysi, emri i mëparshëm Aristidhis Seitaj, Qarku Fier
Flatun Fatmiri, emri i mëparshëm Flatun Begaj, Qarku Fier
Foto Vasili, emrat e mëparshëm Fotjon Vasili, Fotaq Vasili, Qarku Gjirokastër
Drini Brokaj, emri i mëparshëm, Daniel Brakaj, Qarku Vlorë
Gentian Muçollari, emri i mëparshëm, Klodian Muçollari, Qarku Vlorë