Nga të dhënat e fundit të marra nga Banka e Shqipërisë, mësohet se Dollari ka humbur sërish pikë në tregun valutor vendas. Në të kundërt, Euro ka fituar pak pikë.

Banka e Shqipërisë zbaton një regjim të lirë të kursit të këmbimit.

Vlera e lekut kundrejt valutave të huaja përcaktohet lirisht në tregun e këmbimit valutor. Luhatjet e kursit të këmbimit reflektojnë lëvizjen e lirë të mallrave e të kapitalit në shkëmbimet tregtare dhe financiare të Shqipërisë me partnerët e saj tregtarë.

Dollar Amerikan USD 110.54 -0.20
Euro EUR 124.83 +0.06
Poundi Britanik GBP 145.45 -0.28
Franga Zvicerane CHF 109.91 +0.11
Jeni Japonez (100) JPY 99.31 -0.17
Dollari Australian AUD 78.05 -0.31
Dollari Kanadez CAD 82.75 +0.09
Korona Suedeze SEK 11.83 +0.02
Korona Norvegjeze NOK 12.84 +0.02
Korona Daneze DKK 16.74 +0.01
SDR SDR 153.46 -0.19
Ari(OZ 1) XAU 144637.56 +1,097.66
Argjend(OZ 1) XAG 1715.48 +9.18
Juani Kinez (onshore) CNY 16.48 -0.02
Juani Kinez (offshore) CNH 16.46 -0.02
Lira Turke TRY 20.24 -0.08